Punjene paprike
Punjene paprike
Sastojci:
paprika: 8
uja: malo
luka: 1 glavica
sampinjona: oko 400 gr.
krompira: 2-3
mrkve: 2
rize - Vispak: 1 solja od 240 ml.
mljevenog mesa: oko 300 gr.
soli i bibera: malo
Tajna zacina - dodatak jelima: malo
mljevene paprike - Vispak: malo
paradajz sosa : 350 ml.
vode: 500 ml.
Priprema:
Paprike ocistite od sijemenki,operite i ostavite da se ocijede.
Luk sitno isjeckat i proprzit.
Sampinjone isjecite na listice ,dodajte luku i prodinstajte.
Krompir i mrkvu izrendajte i dodajte u serpu.
Dodajte meso,zacine i rizu pa kratko prodinstajte.
Punite paprike i redajte u dubju tepsiju ili serpu koja moze u pec.
Izmutite paradajz sos i vodu pa prelite preko paprika.
Poklopite ili prekrite foliom i pecite na 200C 45-50 minuta.
Sastojci:
paprika: 8
uja: malo
luka: 1 glavica
sampinjona: oko 400 gr.
krompira: 2-3
mrkve: 2
rize - Vispak: 1 solja od 240 ml.
mljevenog mesa: oko 300 gr.
soli i bibera: malo
Tajna zacina - dodatak jelima: malo
mljevene paprike - Vispak: malo
paradajz sosa : 350 ml.
vode: 500 ml.