NihadinaKuhinja

Punjene paprike

NihadinaKuhinja

Punjene paprike

Sastojci:

paprika: 8

uja: malo

luka: 1 glavica

sampinjona: oko 400 gr.

krompira: 2-3

mrkve: 2

rize - Vispak: 1 solja od 240 ml.

mljevenog mesa: oko 300 gr.

soli i bibera: malo

Tajna zacina - dodatak jelima: malo

mljevene paprike - Vispak: malo

paradajz sosa : 350 ml.

vode: 500 ml.

Priprema:

Paprike ocistite od sijemenki,operite i ostavite da se ocijede.

Luk sitno isjeckat i proprzit.

Sampinjone isjecite na listice ,dodajte luku i prodinstajte.

Krompir i mrkvu izrendajte i dodajte u serpu.

Dodajte meso,zacine i rizu pa kratko prodinstajte.

Punite paprike i redajte u dubju tepsiju ili serpu koja moze u pec.

Izmutite paradajz sos i vodu pa prelite preko paprika.

Poklopite ili prekrite foliom i pecite na 200C 45-50 minuta.

Sastojci:

paprika: 8

uja: malo

luka: 1 glavica

sampinjona: oko 400 gr.

krompira: 2-3

mrkve: 2

rize - Vispak: 1 solja od 240 ml.

mljevenog mesa: oko 300 gr.

soli i bibera: malo

Tajna zacina - dodatak jelima: malo

mljevene paprike - Vispak: malo

paradajz sosa : 350 ml.

vode: 500 ml.

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.