Alma Bajrić Džihanović

ČILI JUNEĆE PEČENJE

Juneći but u marinadi od čili kikirikija i začina

Alma Bajrić Džihanović

ČILI JUNEĆE PEČENJE

Juneći but u marinadi od čili kikirikija i začina

Sastojci:

Juneće meso : 2 kg

Čili kikiriki Vispak: 90 gr

Tajna začin za dodatak jelima: 1 kašika

Tajna začin za gril: 1 kašika

Maslinovo ulje : 3 kašike

Bijeli luk : 3 čehna

Senf: 1 kašikica

Priprema:

U blenderu izblendati čili kikiriki, Tajna dodatak jelima i Tajna za gril. Smjesu pomiješati sa maslinovim uljem, sitno nasječenom bijelim lukom i kašikicom senfa, dobro umasirati u meso i ostaviti tako 15-tak minuta. Kad je meso odstojalo u marinadi i upilo mirise staviti u dublju tepsiju ili pekač, sipati 500ml vode i prekriti folijom. Peći na 250° 60 minuta

Sastojci:

Juneće meso : 2 kg

Čili kikiriki Vispak: 90 gr

Tajna začin za dodatak jelima: 1 kašika

Tajna začin za gril: 1 kašika

Maslinovo ulje : 3 kašike

Bijeli luk : 3 čehna

Senf: 1 kašikica

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.