Alma Bajrić Džihanović
ČILI JUNEĆE PEČENJE
Juneći but u marinadi od čili kikirikija i začina
Alma Bajrić Džihanović
ČILI JUNEĆE PEČENJE
Juneći but u marinadi od čili kikirikija i začina
Sastojci:
Juneće meso : 2 kg
Čili kikiriki Vispak: 90 gr
Tajna začin za dodatak jelima: 1 kašika
Tajna začin za gril: 1 kašika
Maslinovo ulje : 3 kašike
Bijeli luk : 3 čehna
Senf: 1 kašikica
Priprema:
U blenderu izblendati čili kikiriki, Tajna dodatak jelima i Tajna za gril. Smjesu pomiješati sa maslinovim uljem, sitno nasječenom bijelim lukom i kašikicom senfa, dobro umasirati u meso i ostaviti tako 15-tak minuta. Kad je meso odstojalo u marinadi i upilo mirise staviti u dublju tepsiju ili pekač, sipati 500ml vode i prekriti folijom. Peći na 250° 60 minuta
Sastojci:
Juneće meso : 2 kg
Čili kikiriki Vispak: 90 gr
Tajna začin za dodatak jelima: 1 kašika
Tajna začin za gril: 1 kašika
Maslinovo ulje : 3 kašike
Bijeli luk : 3 čehna
Senf: 1 kašikica