Alma Bajrić Džihanović

TRILEĆE

Sočni kolač sa mlijekom

Alma Bajrić Džihanović

TRILEĆE

Sočni kolač sa mlijekom

Sastojci:

Jaja: 6 kom

Šećer: 100 gr

Laganini vanilin šećer: 1 vrećica

Laganini prašak za pecivo: 1 vtećica

Brašno: 200 gr

Slatko vrhnje: 400 ml

Mlijeko: 800 ml

Kondenzovano mlijeko: 350 ml

Karamel: 400 gr

Priprema:

Odvojiti bjelanca i pjenasto ih umutiti sa šećerom i vanilin šećerom. Postepeno dodavati žumanca i dobro sve umutiti mikserom. U brašno dodati prašak za pecivo, dodavati smjesi od jaja i miješati kašikom a ne mikserom da smjesa ne spadne. Tepsiju podložiti pek papirom, smjesu za koru rasporediti i peći 20 minuta na 200°. Kada se kora malo ohladi izvaditi je iz tepsije. Tepsiju oprati i sipati u nju slatko vrhnje. Lice kore izbockati čačkalicom i vratiti u tepsiju sa vrhnjem da upije. Odvojiti papir od donjeg dijela kore koji je na vrhu i izbockati čačkalicom. U posudu pomiješati mlijeko i kondenzovanog mlijeko i preliti cijelu koru. Na kraju dekorisati karamelom.

Sastojci:

Jaja: 6 kom

Šećer: 100 gr

Laganini vanilin šećer: 1 vrećica

Laganini prašak za pecivo: 1 vtećica

Brašno: 200 gr

Slatko vrhnje: 400 ml

Mlijeko: 800 ml

Kondenzovano mlijeko: 350 ml

Karamel: 400 gr

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.