Alma Bajrić Džihanović

PUNJENE PAPRIKE IZ RERNE

Punjene paprike zapečene u rerni

Alma Bajrić Džihanović

PUNJENE PAPRIKE IZ RERNE

Punjene paprike zapečene u rerni

Sastojci:

Mljeveno meso: 1 kg

Riža: 200 gr

Paprike: 1,5 kg

Tajna začin za dodatak jelima: 2 kašike

Tajna začin za šarenu dolmu: 2 kašike

Tajna začin za punjene paprike: 2 kašike

Mrkva: 2 komada

Priprema:

Mljeveno meso, mrkvu i rižu prodinstati na ulju i dodavati po malo vodu dok ne bude upola skuhano. Tajna začin za dodatak jelima, Tajna začin za šarenu dolmu i punjene paprike pomiješati sa 400ml vruće vode, dodati smjesi od mesa i riže i kuhati još 5 minuta.

Paprike očistiti, puniti smjesom i redati u pleh. Dodati ulje, Tajna začin za dodatak jelima i 300ml vode u pleh da isparava prilikom pečenja u rerni. Peći na 200° 30 minuta u zagrijanoj rerni.

Ova količina je predviđena za više osoba. 

Sastojci:

Mljeveno meso: 1 kg

Riža: 200 gr

Paprike: 1,5 kg

Tajna začin za dodatak jelima: 2 kašike

Tajna začin za šarenu dolmu: 2 kašike

Tajna začin za punjene paprike: 2 kašike

Mrkva: 2 komada

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.