Alma Bajrić Džihanović

KROMPIRUŠA ISPOD SAČA

Tradicionalna bosanska pita

Alma Bajrić Džihanović

KROMPIRUŠA ISPOD SAČA

Tradicionalna bosanska pita

Sastojci:

Tajna začin za dodatak jelima: 2,5 kašike

Priprema:

Za jufku je potrebno umiješati brašno, so i mlaku vodu. Oblikovati tijesto u loptu, namazati uljem i ostaviti da omekša.

Krompir sitno isjeći, dodati Tajna začin za dodatak jelima i malo bibera.

Razvaljati jufku, redati smjesu od krompira i motati u krug. Peći ispod sača 30 minuta.

U posudu prokuhati 300ml vode sa 1 kašikom Tajna začina za dodatak jelima i zaliti pitu. Dodatno rastopiti maslo i kajmak i preliti preko. 

Sastojci:

Tajna začin za dodatak jelima: 2,5 kašike

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.