Tarhana sa faširanim mesom
Staro klasično jelo koje se najčešće jelo uz Ramazan, ali i onda kada biste željeli dočekati neke važne goste.
Tarhana sa faširanim mesom
Staro klasično jelo koje se najčešće jelo uz Ramazan, ali i onda kada biste željeli dočekati neke važne goste.
Sastojci:
Faširano meso: 100 gr
Luk: pola glavice
Vispak tarhana: 1 kesica
Krompir: 3 velika
ulje i začini: po želji
Priprema:
U šerpu dodati faširanog mesa po volji, ja sam dodala šaku mesa i propržila radi ljepšeg ukusa. Kada se meso malo propržilo, dodala sam pola glavice luka i pustila da omekša. U meso sam dodala i jednu kašiku dodatka jelima sa povrćem ta zalila vrelom vodom. Dodala sam oko litar vode. Sasula sam kada je voda provrila i jednu vrećicu Vispak tarhane i pustila da se kuha oko 15 minuta na srednjoj vatri.
Kao prilog sam poslužila krompire koji su istovremeno se kuhali i pekli sa Vispak kockom za supu. Krompire očistiti, nauljiti, kocke za supu preliti vrelom vodom da se rastvore, preliti preko krompira i peći oko 45 minuta na 240 stepeni.
Prijatno!
Sastojci:
Faširano meso: 100 gr
Luk: pola glavice
Vispak tarhana: 1 kesica
Krompir: 3 velika
ulje i začini: po želji