Adnaoo

Tarhana sa faširanim mesom

Staro klasično jelo koje se najčešće jelo uz Ramazan, ali i onda kada biste željeli dočekati neke važne goste.

Adnaoo

Tarhana sa faširanim mesom

Staro klasično jelo koje se najčešće jelo uz Ramazan, ali i onda kada biste željeli dočekati neke važne goste.

Sastojci:

Faširano meso: 100 gr

Luk: pola glavice

Vispak tarhana: 1 kesica

Krompir: 3 velika

ulje i začini: po želji

Priprema:

U šerpu dodati faširanog mesa po volji, ja sam dodala šaku mesa i propržila radi ljepšeg ukusa. Kada se meso malo propržilo, dodala sam pola glavice luka i pustila da omekša. U meso sam dodala i jednu kašiku dodatka jelima sa povrćem ta zalila vrelom vodom. Dodala sam oko litar vode. Sasula sam kada je voda provrila i jednu vrećicu Vispak tarhane i pustila da se kuha oko 15 minuta na srednjoj vatri.

Kao prilog sam poslužila krompire koji su istovremeno se kuhali i pekli sa Vispak kockom za supu. Krompire očistiti, nauljiti, kocke za supu preliti vrelom vodom da se rastvore, preliti preko krompira i peći oko 45 minuta na 240 stepeni. 

Prijatno!

Sastojci:

Faširano meso: 100 gr

Luk: pola glavice

Vispak tarhana: 1 kesica

Krompir: 3 velika

ulje i začini: po želji

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.