Torta sa jabukama
Torta sa jabukama
Sastojci:
Jabuke : 1 kg
Jaja : 5 kom
Šećer : 5 kas
Ulje : 5 kas
Mlijeko : 5 kas
Laganini vanilin šećer : 1 kesica
Laganini prašak za pecivo : 1 kesica
Brašno : 8 kasika
Laganini slag pjena : 1 kesica
Mlijeko : 150 ml
Priprema:
Jabuke oguliti i izdubiti ih. Poredati ih u tepsiju posuti šećerom i staviti u sporet da se peku deset minuta.
Jaja i šećer pjenasto umutiti i dodavati mlijeko, ulje, vanilin šećer, pecivo i brašno. Izraditi srednje gustu masu bez grudvica.
Izvaditi jabuke iz sporeta i preko njih preliti umucenu smjesu.
Vratiti u sporet da se peče jos 25 minuta na 220 stepeni.
Umutiti Laganini slag pjenu i premazati pečenu tortu.
Sastojci:
Jabuke : 1 kg
Jaja : 5 kom
Šećer : 5 kas
Ulje : 5 kas
Mlijeko : 5 kas
Laganini vanilin šećer : 1 kesica
Laganini prašak za pecivo : 1 kesica
Brašno : 8 kasika
Laganini slag pjena : 1 kesica
Mlijeko : 150 ml