Pileći burek
Pileći burek
Sastojci:
Brašno: 450 gr
Voda: 200 ml
Ulje : 3 kašike
So: 1 kašika
Pileći file : 400 gr
Luk: 1 glavica
Tajna dodatak jelima sa povrćem : 1 kašika
Biber: 1 kašikica
Tajna začin za burek: 1
Ulje : 3 kašike
Priprema:
U posudu staviti brašno, so, ulje i vodu postepeno dodavati. Zakuhati tijesto i ostaviti da miruje nekih 20 minuta.U zavisnosti od površine na kojoj razvijamo tijesto podijeliti na 2 ili 3 dijela. Prvo razvaljati oklagijom jufku i premazati sa uljem, ostaviti nekih 5 minuta da odstoji pa razvući tanko. Na krajeve jufke stavljati smjesu od mesa, zarolati i slagati u tepsiju.
Meso isjeći na kockice, luk usitniti, dodati Tajna dodatak jelima sa povrćem, biber, ulje i Tajna začin za burek(pripremljen po upustvu sa vrećice).
Peći na 250 stepeni. Pečenu pitu zaliti po želji.
Prijatno! ❤️
Sastojci:
Brašno: 450 gr
Voda: 200 ml
Ulje : 3 kašike
So: 1 kašika
Pileći file : 400 gr
Luk: 1 glavica
Tajna dodatak jelima sa povrćem : 1 kašika
Biber: 1 kašikica
Tajna začin za burek: 1
Ulje : 3 kašike