Amiraa

Piletina u umaku od gljiva

Amiraa

Piletina u umaku od gljiva

Sastojci:

Pileći file : 500 gr

Šampinjoni: 200 gr

Gljive - bukovače: 200 gr

Vrhnje za kuhanje : 500 ml

Začin za piletinu Vispak : 1 kašikica

Tajna dodatak jelima sa povrćem : 1 kašika

So: 1 kašikica

Biber: 1 kašikica

Priprema:

Piletinu isjeći na kockice i dinstati na laganoj vatri, dodati Tajna začin za piletinu i Tajna dodatak jelima sa povrćem.  Pustiti da malo porumeni.

Gljive isjeći dinstati (sa lukom). Dodati so, biber i po potrebi dodati malo vode. U gotove gljive istresti vrhnje za kuhanje i kuhati još par minuta. 

Servirati piletinu pa preliti umakom od gljiva. Prilog pekarski krompir.

Prijatno! ❤️

Sastojci:

Pileći file : 500 gr

Šampinjoni: 200 gr

Gljive - bukovače: 200 gr

Vrhnje za kuhanje : 500 ml

Začin za piletinu Vispak : 1 kašikica

Tajna dodatak jelima sa povrćem : 1 kašika

So: 1 kašikica

Biber: 1 kašikica

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.