Piletina u umaku od gljiva
Piletina u umaku od gljiva
Sastojci:
Pileći file : 500 gr
Šampinjoni: 200 gr
Gljive - bukovače: 200 gr
Vrhnje za kuhanje : 500 ml
Začin za piletinu Vispak : 1 kašikica
Tajna dodatak jelima sa povrćem : 1 kašika
So: 1 kašikica
Biber: 1 kašikica
Priprema:
Piletinu isjeći na kockice i dinstati na laganoj vatri, dodati Tajna začin za piletinu i Tajna dodatak jelima sa povrćem. Pustiti da malo porumeni.
Gljive isjeći dinstati (sa lukom). Dodati so, biber i po potrebi dodati malo vode. U gotove gljive istresti vrhnje za kuhanje i kuhati još par minuta.
Servirati piletinu pa preliti umakom od gljiva. Prilog pekarski krompir.
Prijatno! ❤️
Sastojci:
Pileći file : 500 gr
Šampinjoni: 200 gr
Gljive - bukovače: 200 gr
Vrhnje za kuhanje : 500 ml
Začin za piletinu Vispak : 1 kašikica
Tajna dodatak jelima sa povrćem : 1 kašika
So: 1 kašikica
Biber: 1 kašikica