NihadinaKuhinja

Gulas

NihadinaKuhinja

Gulas

Sastojci:

mesa: 1 kg. ( moze i vise )

luka: 2 vece glavice

bijelog luka: 4 cehna

mrkve: 2 vece

paradajz sosa: 4 kasike

paradajz paste: 4-5 kasika

soli i bibera: malo

Taja zacina - dodatak jelima: malo

Tajna zacina za sitni cevab: 1 pakovanje

mljevene paprike - Vispak: 1 kasika

ulja: malo

vode: po potrebi

Priprema:

Meso isjecite na kocke pa stavit na vruce ulje i kratko proprzite.

Isjec oba luka i mrkvu pa dodat mesu.

Nasut vode toliko da meso bude potopljen,poklopit i pustit da prokuha.

Dodajte zacine sve osim za sitni cevab ,dodajte paradajz sos i paradajz pastu,promijesajte i pustite da prokuha.

Smanjite temperaturi i gulas pustite da se krcka na laganoj temperaturi dok meso ne bude skuhano ( oko 1 ipo sat )

Kad se meso skuhalo Tana zacin za sitni cevab izmutite u 300 ml.vode i dodajte guasu,

Dodajte i mljevenu papriku Vispak pa ostavit da se gulas krcka jos desetak minute

Gulas maknite sa peci,prohladite i servirajte sa cime zelite (tijestenina,riza ili pire krompir ) moze i sam da umocite vrocom pogacom ili hljebom.

Sastojci:

mesa: 1 kg. ( moze i vise )

luka: 2 vece glavice

bijelog luka: 4 cehna

mrkve: 2 vece

paradajz sosa: 4 kasike

paradajz paste: 4-5 kasika

soli i bibera: malo

Taja zacina - dodatak jelima: malo

Tajna zacina za sitni cevab: 1 pakovanje

mljevene paprike - Vispak: 1 kasika

ulja: malo

vode: po potrebi

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.