Mediha

Musaka sa šampinjonima

Na malo drugačiji način

Mediha

Musaka sa šampinjonima

Na malo drugačiji način

Sastojci:

Krompir: 1 kg

Šampinjoni : 2 pakovanja

Luk : 1 glavica

Mlijeko : 1 šolja

Brašno : 1 puna kašika

Sir : 100 g

Mješavina začina Tajna : 1 kašika

Priprema:

Krompire oguliti i skuhati čitave. Šampinjone pržiti sa glavicom luka 10ak minuta uz dodatak mješavine začina Tajna. U posebnoj tavi rastopiti maslac, dodati kašiku brašnu i izmiješati. Zatim zaliti sa jednom šoljom mlijeka. Kada je sos gotov izliti ga u šampinjone.

Krompire prije nego što su skroz skuhani, skinuti sa šporeta i prohladiti. Zatim ih isjeći na tanje kriške. Redati u četvrtastu tepsiju red krompira, pa šampinjone. Ukoliko ima više, onda još jedan red krompira, pa šampinjone. 

Preko naribati sir i staviti u rernu na 200 stepeni 10 minuta.

Prijatno

Sastojci:

Krompir: 1 kg

Šampinjoni : 2 pakovanja

Luk : 1 glavica

Mlijeko : 1 šolja

Brašno : 1 puna kašika

Sir : 100 g

Mješavina začina Tajna : 1 kašika

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.