Sitni ćevab
Svo bogatstvo okusa sadržano u ovom saftu.
Sitni ćevab
Svo bogatstvo okusa sadržano u ovom saftu.
Sastojci:
Junetina: 500g
Luk: 1 glavica
Mješavina začina Tajna : 1 kašika
Paprika i biber: Po želji
Ajvar: 2 kašike
Ulje: 2 kašike
Voda : Po potrebi
Začin Tajna za sitni ćevab: 1/2 kesice
Priprema:
Meso isjeckati na sitne komadiće. Glavicu luka sitno isjeckati. Sve pomiješati i propržiti na ulju. Dodati kašiku mješavine začina Tajna, malo crvene paprike i biber. Povremeno dolijevati pomalo vode i promiješati. U toku kuhanja dodati dvije kašike ajvara. Pred kraj kuhanja polovinu kesica začina Tajna za sitni ćevab pomiješati sa vodom u dodati u meso. Kuhati još desetak minuta i isključiti peć.
Prijatno
Sastojci:
Junetina: 500g
Luk: 1 glavica
Mješavina začina Tajna : 1 kašika
Paprika i biber: Po želji
Ajvar: 2 kašike
Ulje: 2 kašike
Voda : Po potrebi
Začin Tajna za sitni ćevab: 1/2 kesice