AminaHasanovic

Jabukovača

AminaHasanovic

Jabukovača

Sastojci:

Tijesto: :

Brašno: 400 g

Šećer: 1 kašika

Voda: po potrebi

Fil: :

Jabuke: 1 kg

Šećer: 1 čaša

Agda: :

Šećer: 700 g

Voda: 400 ml

Priprema:

Od sastojaka za tijesto prvo pomiješati brašno i šećer. Zatim dodavati postepeno mlaku vode i zakuhati kao za pite. Ostaviti da nadođe 15-tak minuta. Razdvojiti na dva dijela premazati uljem. Razviti oba dijela. Puniti filom od izrendanih jabuka pomjesanih sa secerom. Po želji možete dodati i cimer ili orahe. Urolati i slagati u tepsiju. Izrezat te peć na 200 stepeni dok se fino ne zarumeni. Agdu od secera i vode kratko kuhati. Zaliti prohlađenu jabukovaću sa hladnom agdom. 

Uživajte!

Sastojci:

Tijesto: :

Brašno: 400 g

Šećer: 1 kašika

Voda: po potrebi

Fil: :

Jabuke: 1 kg

Šećer: 1 čaša

Agda: :

Šećer: 700 g

Voda: 400 ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.