AminaHasanovic
Jabukovača
AminaHasanovic
Jabukovača
Sastojci:
Tijesto: :
Brašno: 400 g
Šećer: 1 kašika
Voda: po potrebi
Fil: :
Jabuke: 1 kg
Šećer: 1 čaša
Agda: :
Šećer: 700 g
Voda: 400 ml
Priprema:
Od sastojaka za tijesto prvo pomiješati brašno i šećer. Zatim dodavati postepeno mlaku vode i zakuhati kao za pite. Ostaviti da nadođe 15-tak minuta. Razdvojiti na dva dijela premazati uljem. Razviti oba dijela. Puniti filom od izrendanih jabuka pomjesanih sa secerom. Po želji možete dodati i cimer ili orahe. Urolati i slagati u tepsiju. Izrezat te peć na 200 stepeni dok se fino ne zarumeni. Agdu od secera i vode kratko kuhati. Zaliti prohlađenu jabukovaću sa hladnom agdom.
Uživajte!
Sastojci:
Tijesto: :
Brašno: 400 g
Šećer: 1 kašika
Voda: po potrebi
Fil: :
Jabuke: 1 kg
Šećer: 1 čaša
Agda: :
Šećer: 700 g
Voda: 400 ml