NihadinaKuhinja

Štrudlice

NihadinaKuhinja

Štrudlice

Sastojci:

Tijesto: ;

brasna: i spo solja od 250 ml.

secera: pola soje

soli: prstohvat

krem sira: 100 gr.

putera ili margarina: 120 gr.

Jos vam treba: ;

jaje: 1

vaniin secer Vispak- Laganini: 1

krema ( nutela ili neki drugi ): malo

Priprema:

Na sobnoj temperaturi omeksajte puter i krem sir.

U posudu stavite omeksal krem sir,puter i secer pa izmutite.

Dodajte brasno i so pa sijedinite mikserom ili rukom.

Tjesto oblikujte u loptu ,malo rastanjite pa ostavite u frizider na desetak minuta.

Razvite malo tanje izmedju 2 lista pek papira ili izmedju celofana.

Isjecite na trake 4 -5 cm sirine i oko 7-8 cm. duzine.

Svaku trakicu namazite ( tanji sloj ) kremom pa zarolajte.

Ronice redajte na tepsiju oblozenu pek papirom ili malo naujenu i posutu brasnom.

Izmutite jaje i premazite rolnice-strudlice.

Ostavite tepsiju u frizider da se malo strudlice stegnu a vi ukljucite pec na 180 C da se zagrie.

Kad su strudlice odstajala pospite ih vanilin secerom Vispak - Laganini i ubacite u pec .
Pecite 25- 30 minuta ili dk strudice ne dobiju finu bojicu.

Maknite ih iz peci, ,kratko prohladite pa maknite iz tepsije.

Potpuno hladne strudlice mozete prepolovit radi ljeseg izgleda 

Sastojci:

Tijesto: ;

brasna: i spo solja od 250 ml.

secera: pola soje

soli: prstohvat

krem sira: 100 gr.

putera ili margarina: 120 gr.

Jos vam treba: ;

jaje: 1

vaniin secer Vispak- Laganini: 1

krema ( nutela ili neki drugi ): malo

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.