Jabukovača
Jabukovača
Sastojci:
Kupovna jufka za kolače : 500gr
Puter: 200gr
Jabuke: 7 komada
Secer: 800+50gr
Cimet: 1 pakovanje
Voda: 800ml
Laganini vanilin šećer : 1 pakovanje
Priprema:
JABUKOVAČA
Sastojci:
500gr kupovne jufke za kolače
200gr putera
7 komada jabuka
50 gr šećera
Cimet
Agda:
800 gr šećera
800ml vode
#laganini vanilin šećer
Prvo agdu skuhati, oko 20 minuta i ostaviti da se prohladi.
Jabuke oguliti, izrendati i sa 50 grama šećera i malo cimeta izdinstati. Puter otopiti.
Onda uzimati po dva lista jufke premazati puterom i redati fil jabuka. Urolati i redati u nauljen pleh. Kada se potroši sva jufka i fil, sve zajedno premazati sa ostatkom otopljenog putera. Isjeci i peći oko 20 minuta na 200°C pa onda smanjiti na 150°C i peći još 20 minuta. Vruću jabukovaču zaliti agdom.
Sastojci:
Kupovna jufka za kolače : 500gr
Puter: 200gr
Jabuke: 7 komada
Secer: 800+50gr
Cimet: 1 pakovanje
Voda: 800ml
Laganini vanilin šećer : 1 pakovanje