AminaHasanovic

Krofne

AminaHasanovic

Krofne

Sastojci:

Brašno: 500 g

Mlijeko: 250 ml

Germa: 1 kašikica

Jaje: 1 kom

Šećer: 1 kašikica

So: prsohvat

ulje za prženje: po potrebi

Fil: po želji

Priprema:

  U jednu zdjelu pomješati prvo suhe sastojke : brašno, germa, so i šećer. Zatim dodati jedno jaje i mlijeko. Sve dobro izmiješati i ostaviti da nadođe tijesto najmanje 40 minuta. Nakon toga tijesto razvaljati na debljinu oko 1,5 cm. Čašom iskružiti krugove krofnica. Izdvojiti ih is ostaviti da nadolaze 10-tak minuta. Zatim ih okrenuti na drugu stranu i ostaviti još 10-tak minuta. U međuvremenu u dubljoj tavi ili šerpi zagrijati ulje. Krofne kratko pržiti u ulju sa jedne i druge strane. Izvadit ih na papir da bi upio višak masnoće. Puniti krofne filom po želji ili jednostavno posuti šećerom u prahu. 

Uživajte!  

Sastojci:

Brašno: 500 g

Mlijeko: 250 ml

Germa: 1 kašikica

Jaje: 1 kom

Šećer: 1 kašikica

So: prsohvat

ulje za prženje: po potrebi

Fil: po želji

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.