AminaHasanovic

Starinska pogača

AminaHasanovic

Starinska pogača

Sastojci:

Brašno: 600 g

Prašak za pecivo Laganini: 1/2 kom

So: 1 kašikica

Voda: po potrebi

Priprema:

U 600 g brašna dodati jednu kašikicu soli i pola Laganini praška za pecivo. Postepeno dodavati vodu i dobro miješati sve sastojke. Oblikovati i staviti u nauljenu tepsiju. Peći prvo na malo jačoj temperaturi, nakon toga na laganijoj. Kad se fino zarumeni umotati pogaču u krpu da bi bila malo mekša kora. Kad se hladne staviti zajedno sa krpom u kesu. 

Prijatno!

Sastojci:

Brašno: 600 g

Prašak za pecivo Laganini: 1/2 kom

So: 1 kašikica

Voda: po potrebi

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.