AminaHasanovic
Mak tortica
AminaHasanovic
Mak tortica
Sastojci:
Brašno: 200 g
Laganini prašak za peciivo: 1 kom
Šećer: 100 g
Mak: 200 g
Vanilin šećer: 1 kom
Ulje: 100 ml
Jogurt: 500 ml
Čokolada: 150 g
Priprema:
U jednu dublju posudu staviti prvo 200 g brasna i 1 Laganini prašak za pecivo. Zatim dodati 100 g secera, 150-200 g maka, 100 ml ulja, 500 ml jogurta i 1 Laganini vanilin secer. Sve dobro sjediniti i izliti u tepsiju ili malo širi kalup za tortu. Peci na 200 stepeni oko 40 minuta u zavisnosti od debljine kolača. Kad se ispeće preliti istopljenom cokoladom u koju možete dodati malo maslaca i mlijeka.
Sastojci:
Brašno: 200 g
Laganini prašak za peciivo: 1 kom
Šećer: 100 g
Mak: 200 g
Vanilin šećer: 1 kom
Ulje: 100 ml
Jogurt: 500 ml
Čokolada: 150 g