AminaHasanovic

Mak tortica

AminaHasanovic

Mak tortica

Sastojci:

Brašno: 200 g

Laganini prašak za peciivo: 1 kom

Šećer: 100 g

Mak: 200 g

Vanilin šećer: 1 kom

Ulje: 100 ml

Jogurt: 500 ml

Čokolada: 150 g

Priprema:

  U jednu dublju posudu staviti prvo 200 g brasna i 1 Laganini prašak za pecivo. Zatim dodati 100 g secera, 150-200 g maka, 100 ml ulja, 500 ml jogurta i 1 Laganini vanilin secer. Sve dobro sjediniti i izliti u tepsiju ili malo širi kalup za tortu. Peci na 200 stepeni oko 40 minuta u zavisnosti od debljine kolača.  Kad se ispeće preliti istopljenom cokoladom u koju možete dodati malo maslaca i mlijeka. 

Sastojci:

Brašno: 200 g

Laganini prašak za peciivo: 1 kom

Šećer: 100 g

Mak: 200 g

Vanilin šećer: 1 kom

Ulje: 100 ml

Jogurt: 500 ml

Čokolada: 150 g

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.