AminaHasanovic

Slane mehke kiflice

AminaHasanovic

Slane mehke kiflice

Sastojci:

Brašno: 1 kg

Ulje: 250 ml

Mlijeko: 500 ml

Germa: 2 kašike

Laganini prašak za pecivo: 1 kom

Šećer: 5 kašikica

So: 3 kašikice

Sjemenke: po želji

Priprema:

    Germu šećer i toplo mlijeko izmiješati i ostaviti da odstoji 10 minuta. Dodati zatim ulje, brašno, so i Laganini prašak za pecivo. Sve dobro izmiješati. Pustiti da tijesto nadolazi. Kada se udupla formirati 20 loptica. Svaku razviti uz duž, zarolati i redati u pleh. Drugi način jeste da tijesto prepolovite komplet. Razvijete dva kruga veća i izrežete tijesto kao pizzu. Svaki komadic zarolat od šireg ka užem dijelu. Kiflice ostaviti 15 minuta da nadolaze. Premazati ih mlijekom i po želji posuti sjemenkama. Peći 20 minuta na 200 stepeni. 

Prijatno!

Sastojci:

Brašno: 1 kg

Ulje: 250 ml

Mlijeko: 500 ml

Germa: 2 kašike

Laganini prašak za pecivo: 1 kom

Šećer: 5 kašikica

So: 3 kašikice

Sjemenke: po želji

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.