AminaHasanovic
Slane mehke kiflice
AminaHasanovic
Slane mehke kiflice
Sastojci:
Brašno: 1 kg
Ulje: 250 ml
Mlijeko: 500 ml
Germa: 2 kašike
Laganini prašak za pecivo: 1 kom
Šećer: 5 kašikica
So: 3 kašikice
Sjemenke: po želji
Priprema:
Germu šećer i toplo mlijeko izmiješati i ostaviti da odstoji 10 minuta. Dodati zatim ulje, brašno, so i Laganini prašak za pecivo. Sve dobro izmiješati. Pustiti da tijesto nadolazi. Kada se udupla formirati 20 loptica. Svaku razviti uz duž, zarolati i redati u pleh. Drugi način jeste da tijesto prepolovite komplet. Razvijete dva kruga veća i izrežete tijesto kao pizzu. Svaki komadic zarolat od šireg ka užem dijelu. Kiflice ostaviti 15 minuta da nadolaze. Premazati ih mlijekom i po želji posuti sjemenkama. Peći 20 minuta na 200 stepeni.
Prijatno!
Prijatno!
Sastojci:
Brašno: 1 kg
Ulje: 250 ml
Mlijeko: 500 ml
Germa: 2 kašike
Laganini prašak za pecivo: 1 kom
Šećer: 5 kašikica
So: 3 kašikice
Sjemenke: po želji