Zapečena piletina,brokoli i luk
Zapečena piletina,brokoli i luk
Sastojci:
batakova: 4-5
luka: 2 glavice
brokoli: manja glavica
soli i bibera: malo
Tajna zacina- dodatak jelima: malo
mljevene paprike - Vispak: malo
ulja: malo
vrhnja za kuhanje: malo
Priprema:
Meso pospite zacinima,stavite u nauljenu tepsiju i pecite na 220 C oko 20 minuta.
Luk isjecite na trakice,brokoli podijelite na cvijetove pa stavite zajedno u neku posudu.
Luku i brokoli dodajte malo soli,bibera i ulja pa promijesajte i rasporedite oko piletine.
Pecite jos 20 minuta pa meso i povrce blago pospite mljevenom paprikom - Vispak i zalite vrhnjem za kuhanje.
Vratite u pec na jos desetak minuta.
Gotovo jelo maknite iz peci i servirajte uz rizu ili krompir.
Sastojci:
batakova: 4-5
luka: 2 glavice
brokoli: manja glavica
soli i bibera: malo
Tajna zacina- dodatak jelima: malo
mljevene paprike - Vispak: malo
ulja: malo
vrhnja za kuhanje: malo