tajnakuhinje

Kvrguša pita

Tradicionalno bosansko jelo porjeklom iz predivne bosanske Krajine.

tajnakuhinje

Kvrguša pita

Tradicionalno bosansko jelo porjeklom iz predivne bosanske Krajine.

Sastojci:

Brašno: 200g

Jaja: 2kom

Prašak za pecivo Laganini Vispak: 1 kašikica

Sol: 1 kašikica

Tajna začin Vispak: 1 kašika

Pileći karabatak: 600g

Kisela voda: 1dl

Maslac: 10g

Ulje : 1dl

Mikropovrće : 100g

Priprema:

Na ulju i maslacu propržiti pileći odkošteni karabatak, dodati Tajna začin, pa izvaditi na toplo.

U dublju posudu umutiti jaja, ulje, kiselu vodu i mlijeko. Sve umutiti, pa dodati brašno, so i prašak za pecivo. Umutiti do gustoće malo gušće od palačinaka. Pripremljenu masu izliti namašćen pleh pa poredati piletinu, piletinu preliti malo sa tijestom i peći u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.

Pečenu pitu posuti sa mikropovrćem ili nekim drugim začinskim biljem, te poslužiti sa jogurtom.

Sastojci:

Brašno: 200g

Jaja: 2kom

Prašak za pecivo Laganini Vispak: 1 kašikica

Sol: 1 kašikica

Tajna začin Vispak: 1 kašika

Pileći karabatak: 600g

Kisela voda: 1dl

Maslac: 10g

Ulje : 1dl

Mikropovrće : 100g

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AmelaIseni 2019-08-18 13:15:23
Super
Kfehima 2019-09-04 11:04:19
E ovo odkad hocu da probam.