Adnaoo

Oparuša/vrilica

Bez obzira koji je naziv opisuje, ona je jedno od jela koje se oduvijek prožimalo kroz naše domove.

Adnaoo

Oparuša/vrilica

Bez obzira koji je naziv opisuje, ona je jedno od jela koje se oduvijek prožimalo kroz naše domove.

Sastojci:

Brašno: 500 gr

Ulje: Po potrebi

So: 1 kašika

Vode : 300 do 350 ml

Mlijeko : 500 ml

So: 1 kašika

Prašak za pecivo: 1 kašikica

Maslac: Manji komad

Priprema:

Oko 500 grama brašna, kašika soli i malo praška za pecivo zamijesiti kipućom vodom da se dobije lijepa smjesa. Ja još dodam malo i ulja u tijesto. 

Pouljim pleh i koliko mi vrelina dopušta rukama rastanjim tijesto po plehu. Pečem nekih 45 minuta na 250 stepeni,  onda izvadim i polijem mlijekom koje je provrilo sa maslacem i bijelim lukom i malo soli. Vratim u peć još nekih 15 minuta i to je to. 

Prije glavnog jela, moj je izbor bio pileća juha sa tjesteninom.

 Prijatno!

Sastojci:

Brašno: 500 gr

Ulje: Po potrebi

So: 1 kašika

Vode : 300 do 350 ml

Mlijeko : 500 ml

So: 1 kašika

Prašak za pecivo: 1 kašikica

Maslac: Manji komad

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.