Mina95

Maslenjak sa sjeckanim mesom

Pita sa sjeckanim mesom.

Mina95

Maslenjak sa sjeckanim mesom

Pita sa sjeckanim mesom.

Sastojci:

Brašno: 600 grama

Sol: Jedna srednja kašikica

Ulje: 2 kašike

Mlaka voda: 300-400 ml.

Juneće meso: 600 grama

Glavica crvenog luka: Jedna

Tajna dodatak jelima s povrćem: Jedna kašika

Sol: Jedna srednja kašika

Biber: Jedna mala kašikica

Topla voda: Jedna mala šoljica

Priprema:

U 600 grama brašna dodati jednu srednju kašiku soli,2 kašike ulja i toplom vodom zamijesiti tijesto. Tijesto razdvojiti na 2 lopte i nakuhati jufke.Pouljiti i ostaviti da odstoje pola sata.

Pripremiti nadjev (fil) : isjeckati 600 grama junećeg mesa na sitne kockice i dodati jednu sitno isecjaknu glavicu crvenog luka.Začiniti sa jednom kašikom Tajna dodatak jelima s porvćem,jednom srednjom kašikom soli i kašikicom bibera.Dodati jednu malu šoljicu mlake vode,dobro izmiješati i pustiti da odstoji.

Razviti prvu jufku,pa premazati uljem i pustiti 10 tak minuta da odstoji pa razvući,sjeći na kocke veličine tepsije i redati jednu po jednu u tepsiju,posipati ih mesom.Tako sve dok ne potrošite jufku.Onda ponoviti postupak i sa drugom.

Ja ovo inače radim odmah na stolu,lakše mi nego redati odmah u tepsiju,pa kasnije samo gotov maslenjak prebacim u tepsiju..

 

Peći dok ne porumeni fino,pa malo poprskati vodom.

Sastojci:

Brašno: 600 grama

Sol: Jedna srednja kašikica

Ulje: 2 kašike

Mlaka voda: 300-400 ml.

Juneće meso: 600 grama

Glavica crvenog luka: Jedna

Tajna dodatak jelima s povrćem: Jedna kašika

Sol: Jedna srednja kašika

Biber: Jedna mala kašikica

Topla voda: Jedna mala šoljica

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.