Maslenjak sa sjeckanim mesom
Pita sa sjeckanim mesom.
Maslenjak sa sjeckanim mesom
Pita sa sjeckanim mesom.
Sastojci:
Brašno: 600 grama
Sol: Jedna srednja kašikica
Ulje: 2 kašike
Mlaka voda: 300-400 ml.
Juneće meso: 600 grama
Glavica crvenog luka: Jedna
Tajna dodatak jelima s povrćem: Jedna kašika
Sol: Jedna srednja kašika
Biber: Jedna mala kašikica
Topla voda: Jedna mala šoljica
Priprema:
U 600 grama brašna dodati jednu srednju kašiku soli,2 kašike ulja i toplom vodom zamijesiti tijesto. Tijesto razdvojiti na 2 lopte i nakuhati jufke.Pouljiti i ostaviti da odstoje pola sata.
Pripremiti nadjev (fil) : isjeckati 600 grama junećeg mesa na sitne kockice i dodati jednu sitno isecjaknu glavicu crvenog luka.Začiniti sa jednom kašikom Tajna dodatak jelima s porvćem,jednom srednjom kašikom soli i kašikicom bibera.Dodati jednu malu šoljicu mlake vode,dobro izmiješati i pustiti da odstoji.
Razviti prvu jufku,pa premazati uljem i pustiti 10 tak minuta da odstoji pa razvući,sjeći na kocke veličine tepsije i redati jednu po jednu u tepsiju,posipati ih mesom.Tako sve dok ne potrošite jufku.Onda ponoviti postupak i sa drugom.
Ja ovo inače radim odmah na stolu,lakše mi nego redati odmah u tepsiju,pa kasnije samo gotov maslenjak prebacim u tepsiju..
Peći dok ne porumeni fino,pa malo poprskati vodom.
Sastojci:
Brašno: 600 grama
Sol: Jedna srednja kašikica
Ulje: 2 kašike
Mlaka voda: 300-400 ml.
Juneće meso: 600 grama
Glavica crvenog luka: Jedna
Tajna dodatak jelima s povrćem: Jedna kašika
Sol: Jedna srednja kašika
Biber: Jedna mala kašikica
Topla voda: Jedna mala šoljica