Raby
GURABIJE SA PEKMEZOM
Starinsko domaće jelo
Raby
GURABIJE SA PEKMEZOM
Starinsko domaće jelo
Sastojci:
jaje, kajmak, ulje, margarin, šećer, pecivo, pekmez i brašno.: pekmez po želji, otprilike manja čaša, 1 jaje, 1 frtalj kajmaka ( tj. jedna veća šolja za čaja), 1 fildžan ulja, malo margarina ( otprilike dva parčeta odrežite nožem), čaša i po šećera, 1 pecivo, i brašno.
Priprema:
Gurabije idealne uz vruć čaj. Mehke i ukusne. Peku se vrlo malo, ne smiju se prepeći.
Sastojci:
jaje, kajmak, ulje, margarin, šećer, pecivo, pekmez i brašno.: pekmez po želji, otprilike manja čaša, 1 jaje, 1 frtalj kajmaka ( tj. jedna veća šolja za čaja), 1 fildžan ulja, malo margarina ( otprilike dva parčeta odrežite nožem), čaša i po šećera, 1 pecivo, i brašno.