Mina95

Medena torta ( Medovik)

Ukusna torta,koja zagtijeva malo više truda.

Mina95

Medena torta ( Medovik)

Ukusna torta,koja zagtijeva malo više truda.

Sastojci:

Puter: 7 kašika (100 grama)

Med: 4 kašike (80 grama)

Soda bikarbona: 1 kašika (5 grama)

Brašno: 3 i po šolje (450 grama)

Jaja: 3

Šećer: 150 grama

Mileram: 2 i po šolje (550 grama)

Slatko vrhnje: 200 ml.

Šečer u prahu: Jedna i po šolja

Vanilin ekstrakt: Jedna kašika

Vanilin šečer: Jedna vrečica

Priprema:

Pjenasto umutiti jaja i secer na pari.
Istopiti puter pa dodati med i sve zajedno sjediniti. Dodati polahko brasno i sodu bikarbonu.
Podijeliti tijesto na jednake loptice (8 loptica).
Jednu po jednu razvaljati i okružiti kalupom 26 cm.Ostatke stavljati na pek papir,njih ćemo ispeći i na kraju samljeti da obložimo tortu. Peži jednu po jednu koru 5-8 minuta.Čim dobije zlatnu boju vaditi.

Fil : Izmutiti 200 ml. slatkog vrhnja,pa dodati šečer u prahu,vanilin šečer i vanilin ekstrakt.Dodati mileram i još malo mutiti.Premazivati koru po koru,na kraju premazati tortu okolo i posuti mrvicama od ostataka. 

Sastojci:

Puter: 7 kašika (100 grama)

Med: 4 kašike (80 grama)

Soda bikarbona: 1 kašika (5 grama)

Brašno: 3 i po šolje (450 grama)

Jaja: 3

Šećer: 150 grama

Mileram: 2 i po šolje (550 grama)

Slatko vrhnje: 200 ml.

Šečer u prahu: Jedna i po šolja

Vanilin ekstrakt: Jedna kašika

Vanilin šečer: Jedna vrečica

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.