Burek od fileta i mljevenog mesa
Burek od mješavine mesa.
Burek od fileta i mljevenog mesa
Burek od mješavine mesa.
Sastojci:
Brašno: 500 grama
Sol: 1 kašikica za čaj
Ulja: 4 kašike
Mlake vode za tijesto: oko 300 ml.
Mljeveno meso: 300 grama
Pileći file: 300 grama
Crveni luk: jedna glavica
Tajna dodatak jelima s porvćem: jedna kašika
Biber i sol: malo,otprilike po jedna mala kašikica (po želji)
Tajna začin za burek: Pola vrečice
Voda za miješanje začina: 100 ml.
Biljno maslo: jedna kašika
Voda za poljev: oko 200 ml.
Priprema:
Potkuhati tijesto od brasna,soli,ulja i mlake vode.
Nakuhati,nauljiti i ostaviti da odstoji.
300 grama mljevenog mesa pomiješati sa isjeckanih 300 grama pilećih fileta i jednom isjeckanom glavicom crvenog luka.Dodati jednu kašiku Tajna dodatak jelima s povrćem,malo bibera,malo soli i pola vrečice Tajna začina za burek prethodno izmiješane sa 100 ml. mlake vode.Ostaviti pola sata da odstoji.
Razviti jufku,nauljiti,pustiti da odstoji 10 minuta,pa razvlaciti.
Namazati krajeve jufke nadjevom,pa rolati onoliko koliko zelite da vam bude jufke. Praviti burečiće i redati u tepsiju.Peći dok ne porumeni,pa zaliti sa jednom kašikom biljnog masla otopljenom u 200 ml. vode (može i više,zavisi od ukusa).
Sastojci:
Brašno: 500 grama
Sol: 1 kašikica za čaj
Ulja: 4 kašike
Mlake vode za tijesto: oko 300 ml.
Mljeveno meso: 300 grama
Pileći file: 300 grama
Crveni luk: jedna glavica
Tajna dodatak jelima s porvćem: jedna kašika
Biber i sol: malo,otprilike po jedna mala kašikica (po želji)
Tajna začin za burek: Pola vrečice
Voda za miješanje začina: 100 ml.
Biljno maslo: jedna kašika
Voda za poljev: oko 200 ml.