Mina95

Burek od fileta i mljevenog mesa

Burek od mješavine mesa.

Mina95

Burek od fileta i mljevenog mesa

Burek od mješavine mesa.

Sastojci:

Brašno: 500 grama

Sol: 1 kašikica za čaj

Ulja: 4 kašike

Mlake vode za tijesto: oko 300 ml.

Mljeveno meso: 300 grama

Pileći file: 300 grama

Crveni luk: jedna glavica

Tajna dodatak jelima s porvćem: jedna kašika

Biber i sol: malo,otprilike po jedna mala kašikica (po želji)

Tajna začin za burek: Pola vrečice

Voda za miješanje začina: 100 ml.

Biljno maslo: jedna kašika

Voda za poljev: oko 200 ml.

Priprema:

Potkuhati tijesto od brasna,soli,ulja i mlake vode.

Nakuhati,nauljiti i ostaviti da odstoji.

 

300 grama mljevenog mesa pomiješati sa isjeckanih 300 grama pilećih fileta i jednom isjeckanom glavicom crvenog luka.Dodati jednu kašiku Tajna dodatak jelima s povrćem,malo bibera,malo soli i pola vrečice Tajna začina za burek prethodno izmiješane sa 100 ml. mlake vode.Ostaviti pola sata da odstoji.

 

Razviti jufku,nauljiti,pustiti da odstoji 10 minuta,pa razvlaciti.

Namazati krajeve jufke nadjevom,pa rolati onoliko koliko zelite da vam bude jufke.  Praviti burečiće i redati u tepsiju.Peći dok ne porumeni,pa zaliti sa jednom kašikom biljnog masla otopljenom u 200 ml. vode (može i više,zavisi od ukusa).

Sastojci:

Brašno: 500 grama

Sol: 1 kašikica za čaj

Ulja: 4 kašike

Mlake vode za tijesto: oko 300 ml.

Mljeveno meso: 300 grama

Pileći file: 300 grama

Crveni luk: jedna glavica

Tajna dodatak jelima s porvćem: jedna kašika

Biber i sol: malo,otprilike po jedna mala kašikica (po želji)

Tajna začin za burek: Pola vrečice

Voda za miješanje začina: 100 ml.

Biljno maslo: jedna kašika

Voda za poljev: oko 200 ml.

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.