tajnakuhinje

Begovski ćevap

Tradicionalno jelo koje je bogato mesom i ima divan okus.

tajnakuhinje

Begovski ćevap

Tradicionalno jelo koje je bogato mesom i ima divan okus.

Sastojci:

Meso teleće bez kosti : 500 gr

Meso janjeće bez kosti: 500 gr

Tajna mješavina za sitni ćevap: 3 kašike

Crveni luk: 200 gr

Mrkva: 200 gr

Celer korijen: 100 gr

Paprika svježa: 200 gr

Paradajz svježi: 100 gr

Peršun korijen: 50 gr

Bijeli luk: 4 čehna

Sol: 1 kašikica

Biber: 1 kašikica

Ulje: 1 dl

Priprema:

Priprema:

Priprema:crveni luk sitno nasjeckati, ostalo povrće isjeći na kockice. Na ulju popržiti crveni luk, dodati ostalo povrće i meso pa zajedno popržiti. Podliti sa vodom i na laganoj vatri kuhati oko 2 sata da se sastojci sjedine. Dekorisati sa svježim začinskim biljem.

Sastojci:

Meso teleće bez kosti : 500 gr

Meso janjeće bez kosti: 500 gr

Tajna mješavina za sitni ćevap: 3 kašike

Crveni luk: 200 gr

Mrkva: 200 gr

Celer korijen: 100 gr

Paprika svježa: 200 gr

Paradajz svježi: 100 gr

Peršun korijen: 50 gr

Bijeli luk: 4 čehna

Sol: 1 kašikica

Biber: 1 kašikica

Ulje: 1 dl

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AmelaIseni 2019-08-18 13:01:31
Odličnoo
Kfehima 2019-09-13 10:39:40
Predivno