Begovski ćevap
Tradicionalno jelo koje je bogato mesom i ima divan okus.
Begovski ćevap
Tradicionalno jelo koje je bogato mesom i ima divan okus.
Sastojci:
Meso teleće bez kosti : 500 gr
Meso janjeće bez kosti: 500 gr
Tajna mješavina za sitni ćevap: 3 kašike
Crveni luk: 200 gr
Mrkva: 200 gr
Celer korijen: 100 gr
Paprika svježa: 200 gr
Paradajz svježi: 100 gr
Peršun korijen: 50 gr
Bijeli luk: 4 čehna
Sol: 1 kašikica
Biber: 1 kašikica
Ulje: 1 dl
Priprema:
Priprema:
Priprema:crveni luk sitno nasjeckati, ostalo povrće isjeći na kockice. Na ulju popržiti crveni luk, dodati ostalo povrće i meso pa zajedno popržiti. Podliti sa vodom i na laganoj vatri kuhati oko 2 sata da se sastojci sjedine. Dekorisati sa svježim začinskim biljem.
Sastojci:
Meso teleće bez kosti : 500 gr
Meso janjeće bez kosti: 500 gr
Tajna mješavina za sitni ćevap: 3 kašike
Crveni luk: 200 gr
Mrkva: 200 gr
Celer korijen: 100 gr
Paprika svježa: 200 gr
Paradajz svježi: 100 gr
Peršun korijen: 50 gr
Bijeli luk: 4 čehna
Sol: 1 kašikica
Biber: 1 kašikica
Ulje: 1 dl