Amiraa
Pogača
Amiraa
Pogača
Sastojci:
Pšenično integralno brašno: 200gr
Pšenično bijelo brašno: 200 gr
Prašak za pecivo Vispak : Pola vrećice
Germa/kvasac: 1 kašikica
So: 1 kašika
Ulje: 3 kašike
Topla voda : 200 ml
Priprema:
Suhe sastojke:pšenično integralno brašno, bijelo brašno, prašak za pecivo, germu i so sjediniti. Dodati ulje, postepeno dodavati vodu i zakuhati tijesto. Ostaviti da tijesto nadolazi 40 minuta. Zatim prebaciti na pobrašnjenu podlogu i oblikovati kuglu-lopticu i razviti pogaču. Peći na 250 stepeni.
Prijatno!
Sastojci:
Pšenično integralno brašno: 200gr
Pšenično bijelo brašno: 200 gr
Prašak za pecivo Vispak : Pola vrećice
Germa/kvasac: 1 kašikica
So: 1 kašika
Ulje: 3 kašike
Topla voda : 200 ml