tajnakuhinje

Musaka sa piletinom

Jelo koje svi vole.

tajnakuhinje

Musaka sa piletinom

Jelo koje svi vole.

Sastojci:

Otkošteni pileći karabatak : 800 gr

Kompir: 1 kg

Tajna mješavina: 1 kašika

Crveni luk: 200 gr

Mrkva: 100 gr

Ulje: 1 dl

Jaja: 4 kom

Pakvala : 200 gr

Mlijeko: 2 dl

Sol : 1 kašikica

Biber: 1 kašikica

Priprema:

Na ulju i maslacu ispržiti sitni sjeckani crveni luk i mrkvu, zatim dodati pileći karabatak isječen na manje komade, pržiti dok meso porumeni pa politi sa malo povrtnog temeljca. Kuhati oko 20 minuta da tečnost ispari.

Krompir oguliti i isjeći na tanke kolutove pa redati red krompira red pilećeg mesa i na kraju red krompira. U posudi umutiti jaja sa pavlakom i mlijekom, posoliti i pobiberiti pa preliti jelo. Pripremljenu musaku peći u rerni na 200 stepeni oko 45 minuta.

U posudi umutiti jaja, mlijeko pavlaku, posoliti pa preliti musaku. Musaku peći još oko 15 minuta.

Servirati i po želji dekorisati sa začinskim biljem.

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AmelaIseni 2019-08-18 13:01:43
Superr je
Kfehima 2019-09-13 10:41:23
Odlican recept