Musaka sa piletinom
Jelo koje svi vole.
Musaka sa piletinom
Jelo koje svi vole.
Sastojci:
Otkošteni pileći karabatak : 800 gr
Kompir: 1 kg
Tajna mješavina: 1 kašika
Crveni luk: 200 gr
Mrkva: 100 gr
Ulje: 1 dl
Jaja: 4 kom
Pakvala : 200 gr
Mlijeko: 2 dl
Sol : 1 kašikica
Biber: 1 kašikica
Priprema:
Priprema:
Na ulju i maslacu ispržiti sitni sjeckani crveni luk i mrkvu, zatim dodati pileći karabatak isječen na manje komade, pržiti dok meso porumeni pa politi sa malo povrtnog temeljca. Kuhati oko 20 minuta da tečnost ispari.
Krompir oguliti i isjeći na tanke kolutove pa redati red krompira red pilećeg mesa i na kraju red krompira. U posudi umutiti jaja sa pavlakom i mlijekom, posoliti i pobiberiti pa preliti jelo. Pripremljenu musaku peći u rerni na 200 stepeni oko 45 minuta.
U posudi umutiti jaja, mlijeko pavlaku, posoliti pa preliti musaku. Musaku peći još oko 15 minuta.
Servirati i po želji dekorisati sa začinskim biljem.
Sastojci:
Otkošteni pileći karabatak : 800 gr
Kompir: 1 kg
Tajna mješavina: 1 kašika
Crveni luk: 200 gr
Mrkva: 100 gr
Ulje: 1 dl
Jaja: 4 kom
Pakvala : 200 gr
Mlijeko: 2 dl
Sol : 1 kašikica
Biber: 1 kašikica