NihadinaKuhinja

Pita sa sirom i spinatom

NihadinaKuhinja

Pita sa sirom i spinatom

Sastojci:

Tijesto: ;

brasna: 600 gr.

suhog kvasca: 1 ipo kasika

secera: 1 mala kasikica

soli: po zelji

jaja: 2

mlake vode: po potrebi

Fil: ;

sira: 500 gr.

putera: 2 kasike

ulja: 4 kasike

spinata: 200 gr.

prasak za pecivo Vispak - Laganini: 1

soli: malo

Premazivanje: ;

zumanjak: 1

vode: 2 kasike

sezam sijemenki za posipanje: malo

Priprema:

Od gore navedeni sastojaka zamjesite tijesto.

Zamotajte u vrecicu pa pustite da odmori pola sata

Tijesto podjelite na 6 dijelova i svaki dio oblikujte u lopticu.

U posudu stavite sir,otopljen pter,ulje,so i prasak za pecivo.

Spinat prokuhajte,ocjedite ,sitno isjeckajte i dodajte siru.

Razvite svaku lopticu na velicinu tepsije u kojoj cete peci pitu i posipajte filom.

Zadnju jufku namazite izmucenim zumanjkom i vodom pa pospite sijemenkama sezama.

Pitu pustite da odstoji na sobnoj temperaturi 15 minuta.

Pecite na 180 C dok pita ne dobije lijepu boju.

Gotovu pitu namazite puterom,prekrite krpom i pustite da se prohladi i omeksa. 

Sastojci:

Tijesto: ;

brasna: 600 gr.

suhog kvasca: 1 ipo kasika

secera: 1 mala kasikica

soli: po zelji

jaja: 2

mlake vode: po potrebi

Fil: ;

sira: 500 gr.

putera: 2 kasike

ulja: 4 kasike

spinata: 200 gr.

prasak za pecivo Vispak - Laganini: 1

soli: malo

Premazivanje: ;

zumanjak: 1

vode: 2 kasike

sezam sijemenki za posipanje: malo

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.