ArnellaV

Pileca salata

Vispak

ArnellaV

Pileca salata

Vispak

Sastojci:

Vispak: 1

Priprema:

Isjeci meso na trakice,povrce na sitne kockice,jedan mladi luk,bjeli luk dva cehna ili vise,jedna glavica ljubicastog luka,3 vrste paprike... Od zacina dodati curry,so,biber,mjesavinu zacina,crvenu papriku,malo zacina za piletinu,persun...

 

Prvo isprziti piletinu nekih 5min,zatim dodati povrce i zacine...

 

Na kraju dinstanja dodati 50ml vrhnja za kuhanje.

 

Paradajz nasjeci na sitno,kupus isto,skuhana jaja mozete i izgnjeciti.

 

Kuhana jaja uvjek dodam u meso i povrce i izmjesam,a zatim posluzujem na tanjir.

 

Sos je samo namaz od sira,majoneza i kajmak,a od zacina so,curry i persun.

Sastojci:

Vispak: 1

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.