Prebranac i rebra
Vispak
Prebranac i rebra
Vispak
Sastojci:
Vispak : 1
Priprema:
Proprziti glavicu luka crvenog,par cehnadi bjelog luka i jednu mrkvu,na kasiki maslaca...
Zatim dodati oko 300g graha ja koristim iz konzerve,ukoliko je domaci onda ga predhodno skuhati,samo u slanoj vodi da bude bas mehak...
U oba primjera grah ocjediti i isprati,zatim dodati u posudu sa lukom i mrkvom i zacine (tajna mjesavina,crvena paprika,persun,lovorov list,biber,so i kasika ajvara)
Zatim postepeno dodavati vodu i kuhati jos odprilike 30min...
Zatim staviti zacin za grah od vispaka,i jos dodatno malo zaprziti zbog pecenja...
U tepsijci peci samo 10 minuta na gornjoj resetci da uhvati koricu.
Rebra dovoljno je samo.malo posoliti i pobireiti,staviti malo persuna,nasjeci na krugkve crveni luk a bjeli ostaviti u cjelini.
Nasuti malo vode i prekriti folijom i peci oko 60minuta na 250° zatim umutiti polovicu smjese za gulas i preliti po mesu,i peci jos 30 min isto prekriveno folijom.
Sastojci:
Vispak : 1