NihadinaKuhinja

Pileci paprikas

NihadinaKuhinja

Pileci paprikas

Sastojci:

pileci prsa: 800 gr.

soli i bibera: malo

Tajna zacina - dodatak jelima: malo

mljevene paprike - Vispak: malo

ulja: malo

ajvara: 2-3 kasike

vode: 300 ml.

vrhnja za kuhanje: 100 ml.

brasna ili gustina da zgusnete sos: mala kasikica

Priprema:

Piletinu oprat,posusit i posut zacinima.

Zagrijat ulje pa proprzit piletinu.

Kad ste proprzile piletinu podlit sa vodom.

Dodat ajvar i kuhat 20 minuta.

Nakon 20 minuta dodat vrhnje za kuhanje i i izmuceno brasno ili gustin.

Promijesajte,prokuhat i pogasite pec..

Ako hocete postite sa malo persuna i servirajte sa rizom ili pire kropirom. 

Sastojci:

pileci prsa: 800 gr.

soli i bibera: malo

Tajna zacina - dodatak jelima: malo

mljevene paprike - Vispak: malo

ulja: malo

ajvara: 2-3 kasike

vode: 300 ml.

vrhnja za kuhanje: 100 ml.

brasna ili gustina da zgusnete sos: mala kasikica

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.