NihadinaKuhinja

Tahrana

Kod nekoga je trahana,kod nekoga tarhana a kod mene tahrana :)

NihadinaKuhinja

Tahrana

Kod nekoga je trahana,kod nekoga tarhana a kod mene tahrana :)

Sastojci:

putera ili masla: 3 kasike

brasna: 1 kasika

soli i bibera: malo

Tajna zacina-dodatak jelima: malo

mljevene paprike - Vispak: malo

vode: 1 l.

tahrane: 5 kasika

persuna ili nekog drugog suhog zacina: malo

mljevenog djumbira: malo

Priprema:

U tavu ili serpu stavite puter,zagrijte i pustite da se pocne przit,mijenjat boju.

Dodajte brasno,kratko przite pa dodajte mljeenu papriku - Vispak.

Zalite vodom pa prokuhajte.

Dodajte so,biber,Tajnazacin dodatak jelima i tahranu.

Kuhajte desetak minuta zatim dodajte persun i djumbir.,promijesajte i pogasite pec

Sastojci:

putera ili masla: 3 kasike

brasna: 1 kasika

soli i bibera: malo

Tajna zacina-dodatak jelima: malo

mljevene paprike - Vispak: malo

vode: 1 l.

tahrane: 5 kasika

persuna ili nekog drugog suhog zacina: malo

mljevenog djumbira: malo

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.