Tahrana
Kod nekoga je trahana,kod nekoga tarhana a kod mene tahrana :)
Tahrana
Kod nekoga je trahana,kod nekoga tarhana a kod mene tahrana :)
Sastojci:
putera ili masla: 3 kasike
brasna: 1 kasika
soli i bibera: malo
Tajna zacina-dodatak jelima: malo
mljevene paprike - Vispak: malo
vode: 1 l.
tahrane: 5 kasika
persuna ili nekog drugog suhog zacina: malo
mljevenog djumbira: malo
Priprema:
U tavu ili serpu stavite puter,zagrijte i pustite da se pocne przit,mijenjat boju.
Dodajte brasno,kratko przite pa dodajte mljeenu papriku - Vispak.
Zalite vodom pa prokuhajte.
Dodajte so,biber,Tajnazacin dodatak jelima i tahranu.
Kuhajte desetak minuta zatim dodajte persun i djumbir.,promijesajte i pogasite pec
Sastojci:
putera ili masla: 3 kasike
brasna: 1 kasika
soli i bibera: malo
Tajna zacina-dodatak jelima: malo
mljevene paprike - Vispak: malo
vode: 1 l.
tahrane: 5 kasika
persuna ili nekog drugog suhog zacina: malo
mljevenog djumbira: malo