NihadinaKuhinja

Pita sa mljevenim mesom

NihadinaKuhinja

Pita sa mljevenim mesom

Sastojci:

pakovanje jufke-kore za pitu: 1

Tijesto za premazivanje : ;

brasna: 3 kasike

suhog kvasca: 1 kasikica

mlijeka: 100 ml.

soli: malo

ulja: 3-4 kasike

susama za posipanje: malo

Fil: ;

mljevenog mesa: 700 gr.

soli i bibera: malo

Tajna zacina-dodatak jelima: malo

Tajna zacina za burek: 2 kasike

vode: 4 kasike

luka: 2 vece glavice

ulja: malo

Priprema:

Jufke izvadite iz frizidera da malo odstoje-omeksaju na sobnoj temperaturi zbog lakseg motanja

U neku posudu stavite brasno,kvasac i malo soli.

Mlijeko zagrijat tek toliko da bude mlako pa dodajte brasnu.

I ulje dodajte u posudu pa sve to dobro izmutite.

Tijesto prekrite i pustite da malo odmori dok vi pripremite fil.

Na malo ulja proprzite meso i luk sa zacinima

Tajna zacin za burek izmutite sa vodom , dodajte mesu i przite dok skoro sva tecnost ne ispari.

Meso maknite sa peci da se malo prohladi.

Uzmite dvije jufke jednu na drugu,poprscite sa malo vode pa pospite filom oko 4 prsta sirine.

Zarolajte jufke,odsjecite krajeve ako su prazni i redajte u nauljenu tepsiju.

Pripremljene rolne premazite tijestom,koje ste na pocetku pripremile ,pospite susamom i pecite na 180 C dok pite ne budu gotove.

Gotove pitu prekrite vlaznom krpom da omeksa .

Servirajte uz casu kefira ili salaticu po vasoj zelji.

Sastojci:

pakovanje jufke-kore za pitu: 1

Tijesto za premazivanje : ;

brasna: 3 kasike

suhog kvasca: 1 kasikica

mlijeka: 100 ml.

soli: malo

ulja: 3-4 kasike

susama za posipanje: malo

Fil: ;

mljevenog mesa: 700 gr.

soli i bibera: malo

Tajna zacina-dodatak jelima: malo

Tajna zacina za burek: 2 kasike

vode: 4 kasike

luka: 2 vece glavice

ulja: malo

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.