NihadinaKuhinja

Piletina sa lukom i maslinama

NihadinaKuhinja

Piletina sa lukom i maslinama

Sastojci:

pileci prsa: 1 komad

luka: 2-3 glavice

bijelog luka: 4 cehna

maslina: 10

soli i bibera: malo

Tajna zacina-dodatak jelima: malo

mljevene paprike - Vispak: malo

pilece juhe: 250 ml.

ljuta papricica: 1

maslinovog ulja: 2-3 kasike

persua: malo

Priprema:

Pileca prsa prepolovite (rastanjite ) pa isjecitena vece komade.
 
Glavice crvenog luka isjecite na 4 dijela pa svaki dio prerezite po sirini.
 
Cehna bijelog luka prepolovite po duzini.
 
Masline prepolovite - naravno koristite masline bez kospica :)
Mesopospite sa malo soli,bibera,Tajna zacinom-dodatak jelima i mljevenom paprikomod Vispaka.
 
U tavi ili serpi koje mogu ici u pec zagrijat uje pa proprzite piletinu ( kratko sa obi strane )
 
Dodajte oba luka,masline i persun pa promijesajte i przite 2-3 minute.
 
Zalite juhom,pospite sitno sijeckanom ljutom papricocom,promijesajte i ubacite u pec.
 
Pecite na 200 C 20 minuta.
 
Nakon 20 minuta prevrnite meso i pecite jos 10 minuta.
 
Maknite iz peci,prohladite i servirajte ovako samo ili uz krompir.
 

Sastojci:

pileci prsa: 1 komad

luka: 2-3 glavice

bijelog luka: 4 cehna

maslina: 10

soli i bibera: malo

Tajna zacina-dodatak jelima: malo

mljevene paprike - Vispak: malo

pilece juhe: 250 ml.

ljuta papricica: 1

maslinovog ulja: 2-3 kasike

persua: malo

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.