NihadinaKuhinja

Pomfrit

NihadinaKuhinja

Pomfrit

Sastojci:

krompira: 7-8 krupniji

vode: oko 1 l.

soli: po ukusu

ulja: malo vise

mljevene paprike-Vispak: malo

Priprema:

Krompir za pomfrit presjecite 2 puta po duzini pa onda sijecite trake oko 2 prst sirine ii malo tanje .

Krompir stavite u slanu vodu i kuhajte oko 3-4 minuta ( odbrojavanje pocinje kad krompir prokuha )

Krompir istresite lagano u cedijku i pustite da se fino ocijedi i malo prohladi.

Dok se krompir cijedi vi stavite malo vise ulja u tavu i zagrijte.

U zagrijano ulje dodajte krmpir i przite dokne dobije finu bojice ( povremeno ga promijesajte )

Krompir vadite iz ulja na papir,pospite sa malo soli i mljevene paprike - Vispak.

Posluzite uz neko meso ili kecat,moze i ovako sam.

Sastojci:

krompira: 7-8 krupniji

vode: oko 1 l.

soli: po ukusu

ulja: malo vise

mljevene paprike-Vispak: malo

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.