ArnellaV
Ruza hljeb
Vispak
ArnellaV
Ruza hljeb
Vispak
Sastojci:
Vispak: 1
Priprema:
Brasno 750g
1 prasak za pecivo
1 mala kasikica germe
2 kasikice soli
1/2 kasikice secera
50 grama kajmaka
50g otopljenog maslaca
100ml mlijeka.
Germu,prasak za pecivo,mlijeko i secer sastaviti zajedno i pusttit 10 min.
Nakon toga podkuhati tijesto sa svim ostalim sastojcima i mlakom vodom.
Kad je podkuhano pustiti 40min da odstoji.
Odvojit loptice i rukom raztanjiti,svaku premazat maslacem i sastavit ponovo u loptocu,pustiti jos nekih 20min i premazati s jajetom,ili maslacem i posuti sjemenkama peci u zagrijanoj rerni prvo na 250° nekih 15 min zatim smanjiti i peci jos na 30min na 200°.
Sastojci:
Vispak: 1