ArnellaV

Ruza hljeb

Vispak

ArnellaV

Ruza hljeb

Vispak

Sastojci:

Vispak: 1

Priprema:

Brasno 750g

1 prasak za pecivo

1 mala kasikica germe

2 kasikice soli

1/2 kasikice secera

50 grama kajmaka

50g otopljenog maslaca

100ml mlijeka.

 

Germu,prasak za pecivo,mlijeko i secer sastaviti zajedno i pusttit 10 min.

Nakon toga podkuhati tijesto sa svim ostalim sastojcima i mlakom vodom.

Kad je podkuhano pustiti 40min da odstoji.

Odvojit loptice i rukom raztanjiti,svaku premazat maslacem i sastavit ponovo u loptocu,pustiti jos nekih 20min i premazati s jajetom,ili maslacem i posuti sjemenkama peci u zagrijanoj rerni prvo na 250° nekih 15 min zatim smanjiti i peci jos na 30min na 200°.

Sastojci:

Vispak: 1

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.