Mediha
Tufahije
Posebna aroma tradicionalne slastice
Mediha
Tufahije
Posebna aroma tradicionalne slastice
Sastojci:
Voda: 1l
Šečer: 300g
Jabuke: 6
Mljeveni orasi: 1 šolja
Karamel : 2 kašike
Šlag pjena laganini: 1
Mlijeko : 150 ml
Priprema:
Stavili litar vode i 300 g šećera sa se kuhaju, a za to vrijeme oguliti i očistiti jabuke.
Spremne jabuke staviti u agdu da se kuhaju dok se postane mekane, ali da se ne raspadnu. Prevrtati ih sa obje strane.
Samljeti čašu oraha u njih dodati 2 kašike karamele, 3 kašike šlaga i 2 kutljače agde. Izmiješati.
Kad se jabuke ohlade, puniti ih pripremljenim filom. Ako imate viška fila, možete ga staviti kao podlogu u zdjelu gdje ćete redati jabuke.
Ukrasiti šlagom.
Prijatno
Sastojci:
Voda: 1l
Šečer: 300g
Jabuke: 6
Mljeveni orasi: 1 šolja
Karamel : 2 kašike
Šlag pjena laganini: 1
Mlijeko : 150 ml