Sitni ćevab
Sitni ćevab
Sastojci:
Meso teleće: 500 gr
Luk: 1 glavica
Bijeli luk : 2 čehna
Mrkva: 1 komad
Ulje: 30 ml
So : 1 kašikica
Biber: 1 kašikica
Tajna dodatak jelima sa povrćem : 1 kašikica
Paprika začin Vispak : 1 kašikica
Tajna mješavina za sitni ćevab: 1 vrećica
Peršun -sušeni: 1 kašikica
Priprema:
Luk usitniti i dinstati na vrelom ulju. Meso isjeći na kockice i dinastati sa lukom. Dodati narendanu mrkvu, (ja sam dodala i malo gljiva) začine i preliti vodom. Kuhati na laganoj vatri uz postepeno dodavanje tople vode. Gotovo meso poslužiti uz pire krompir.
Prijatno! ❤️
Sastojci:
Meso teleće: 500 gr
Luk: 1 glavica
Bijeli luk : 2 čehna
Mrkva: 1 komad
Ulje: 30 ml
So : 1 kašikica
Biber: 1 kašikica
Tajna dodatak jelima sa povrćem : 1 kašikica
Paprika začin Vispak : 1 kašikica
Tajna mješavina za sitni ćevab: 1 vrećica
Peršun -sušeni: 1 kašikica