NihadinaKuhinja

Paprike punjene kuhanom piletinom

NihadinaKuhinja

Paprike punjene kuhanom piletinom

Sastojci:

paprika: 8

pileci prsa: 2 komada

luka: 2 vece glavice

bijeog luka: 2 cehna

soli i bibera: malo

Tajna zacina -dodatak jelima: malo

mljevene paprike - Vispak: malo

ulja: malo

vrhnja za kuhanje: oko 100 ml.

rendanog sira za posipanje: malo

Priprema:

Paprike prepolovite i ocistite od sijemenki.

Piletinu skuhajte sa malo zacina.

Oba luka i 2 paprike isjecite na kockice.

Sir izrendajte.

Kad je sve spremno pocnite sa pripremo.

Oba luka i 2 paprike proprzite na malo ulja sa malo zacina.

Kuhano meso istrgajte sa dvije vijuske ili isjecte na kockice.

Meso dodajte proprzenom luku i paprikama,dodajte malo zacina i romijesajte .

Punite polovice paprika i redajte u nauljenu tepsiju.

Prekrite foijom i pecite oko 35-40 minuta.

Maknite foliju,prelite vrhnjom za kuhanje,pospite sirom i vratite u pec da se sir otopi.

Kad se sir otopio maknite iz peci,prohladite i servirajte ovako same ili uz pire krompir a mogu i uz rizu.

Sastojci:

paprika: 8

pileci prsa: 2 komada

luka: 2 vece glavice

bijeog luka: 2 cehna

soli i bibera: malo

Tajna zacina -dodatak jelima: malo

mljevene paprike - Vispak: malo

ulja: malo

vrhnja za kuhanje: oko 100 ml.

rendanog sira za posipanje: malo

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.