PUNJENI KUPUS
Kupus punjen junećim mesom i povrćem
PUNJENI KUPUS
Kupus punjen junećim mesom i povrćem
Sastojci:
Kupus: 1 veća glavica
Meso juneće: 500 gr
Tikvica: 1 kom
Patlidžan: 1 kom
Paprika zelena: 1 kom
Paprika crvena: 1 kom
Mrkva veća: 1 kom
Paradajz: 1 kom
Tajna začin za dodatak jelima: 2 kašike
Paprika mljevena: 1 kašikica XD x_đe
Ulje: 50 ml
So: Po potrebi
Voda : 500 ml
Alu folija: Za umotavanje
Priprema:
Glavicu kupusa očistiti od oštećenih liski i na tvrdom dijelu odrezati kao poklopac. Izdubiti unutrašnjost i na zidove umasirati so. Meso i povrće rezati na komadiće i dodati Tajna začin za dodatak jelima i malo crvene paprike. Sve umiješati i pristupiti punjenju kupusa. Redoslijed sami birate. Kada je glavica napunjena dodati ulje i pokriti dijelom kupusa koji je odsječen. Kupus umotati u alu foliju i staviti u pekač ili tepsiju i dodati 500 ml vode da isparava. Peći na 200° 75 minuta.
Poslužit možete uz kašiku pavlake ili preliti vrhnjem.
Prijatno
Sastojci:
Kupus: 1 veća glavica
Meso juneće: 500 gr
Tikvica: 1 kom
Patlidžan: 1 kom
Paprika zelena: 1 kom
Paprika crvena: 1 kom
Mrkva veća: 1 kom
Paradajz: 1 kom
Tajna začin za dodatak jelima: 2 kašike
Paprika mljevena: 1 kašikica XD x_đe
Ulje: 50 ml
So: Po potrebi
Voda : 500 ml
Alu folija: Za umotavanje