Alma Bajrić Džihanović

PUNJENI KUPUS

Kupus punjen junećim mesom i povrćem

Alma Bajrić Džihanović

PUNJENI KUPUS

Kupus punjen junećim mesom i povrćem

Sastojci:

Kupus: 1 veća glavica

Meso juneće: 500 gr

Tikvica: 1 kom

Patlidžan: 1 kom

Paprika zelena: 1 kom

Paprika crvena: 1 kom

Mrkva veća: 1 kom

Paradajz: 1 kom

Tajna začin za dodatak jelima: 2 kašike

Paprika mljevena: 1 kašikica XD x_đe

Ulje: 50 ml

So: Po potrebi

Voda : 500 ml

Alu folija: Za umotavanje

Priprema:

Glavicu kupusa očistiti od oštećenih liski i na tvrdom dijelu odrezati kao poklopac. Izdubiti unutrašnjost i na zidove umasirati so. Meso i povrće rezati na komadiće i dodati Tajna začin za dodatak jelima i malo crvene paprike. Sve umiješati i pristupiti punjenju kupusa. Redoslijed sami birate. Kada je glavica napunjena dodati ulje i pokriti dijelom kupusa koji je odsječen. Kupus umotati u alu foliju i staviti u pekač ili tepsiju i dodati 500 ml vode da isparava. Peći na 200° 75 minuta.

Poslužit možete uz kašiku pavlake ili preliti vrhnjem.

Prijatno

Sastojci:

Kupus: 1 veća glavica

Meso juneće: 500 gr

Tikvica: 1 kom

Patlidžan: 1 kom

Paprika zelena: 1 kom

Paprika crvena: 1 kom

Mrkva veća: 1 kom

Paradajz: 1 kom

Tajna začin za dodatak jelima: 2 kašike

Paprika mljevena: 1 kašikica XD x_đe

Ulje: 50 ml

So: Po potrebi

Voda : 500 ml

Alu folija: Za umotavanje

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.