Trostruki užitak
Laganini
Trostruki užitak
Laganini
Sastojci:
Kora: :
Bjelanci: 6 kom
Šećer: 200 g
Mljeveni orasi: 100 g
Brašno: 3 kašike
Laganini prašak za pecivo: 1/2
Krema: :
Mlijeko: 600 ml
Žumanci: 6 kom
Šećer: 200 g
Laganini puding od vanilije: 2 kom
Margarin: 250 g
Laganini vanilin šećer : 1 kom
Čokolada za kuhanje: 100 g
Petit keks: 250 g
Priprema:
Trostruki užitak
Bjelanjke umutiti sa šećerom. Kad se dobije čvrt snijeg dodavati polahko brašno sa praškom za pecivo te mljevene orahe. Koru peći na 200 stepeni oko 20 minuta.
Za kremu, u malo mlijeka umutiti žumanjke, vanilin šećer, šećer i puding i sve zajedno ukuhati u preostalom mlijeku kojeg smo prije svega stavili da kuha. Miješati sve dobro da ne ostaju grudvice i smaketi sa vatre. U polovicu smjese dodati čokoladu. Mješati dok se ne rastopi čokolada. Zatim pjenasto izraditi margarin i u svaku polovicu kreme dodati po pola izrađenoga margarina. Pečeno tijesto premazati žutom kremom pa na to složiti petit kekse koje smo prethodno namočili u malo mlijeka pa preko toga premazati čokoladnom kremom i na vrh posuti mljevenim orasima ili po vašoj želji.
Sastojci:
Kora: :
Bjelanci: 6 kom
Šećer: 200 g
Mljeveni orasi: 100 g
Brašno: 3 kašike
Laganini prašak za pecivo: 1/2
Krema: :
Mlijeko: 600 ml
Žumanci: 6 kom
Šećer: 200 g
Laganini puding od vanilije: 2 kom
Margarin: 250 g
Laganini vanilin šećer : 1 kom
Čokolada za kuhanje: 100 g
Petit keks: 250 g