Alma Bajrić Džihanović
JUNEĆE PEČENJE
Marinirano juneće meso
Alma Bajrić Džihanović
JUNEĆE PEČENJE
Marinirano juneće meso
Sastojci:
Juneće meso: 1,5 kg
Tajna začin za dodatak jelima: 2 kašike
Tajna začin za gril: 1 kašika
So: 1 kašikica
Bijeli luk: 2 čehna
Maslinovo ulje: 100 ml
Priprema:
Juneće meso marinirati u maslinovom ulju, Tajna začin za dodatak jelima, Tajna začinu za gril i bijelom luku. Ostaviti u marinadi 1h. Kada je od stojalo prebaciti u pekač, dodati sol i dodatno premazati preostalom marinadom. Sipati u pekač vodu, prekriti alu folijom i peći na 250° 60 minuta. Povremeno dodavati vode.
Prijatno
Sastojci:
Juneće meso: 1,5 kg
Tajna začin za dodatak jelima: 2 kašike
Tajna začin za gril: 1 kašika
So: 1 kašikica
Bijeli luk: 2 čehna
Maslinovo ulje: 100 ml