Alma Bajrić Džihanović

JUNEĆE PEČENJE

Marinirano juneće meso

Alma Bajrić Džihanović

JUNEĆE PEČENJE

Marinirano juneće meso

Sastojci:

Juneće meso: 1,5 kg

Tajna začin za dodatak jelima: 2 kašike

Tajna začin za gril: 1 kašika

So: 1 kašikica

Bijeli luk: 2 čehna

Maslinovo ulje: 100 ml

Priprema:

Juneće meso marinirati u maslinovom ulju, Tajna začin za dodatak jelima, Tajna začinu za gril i bijelom luku. Ostaviti u marinadi 1h. Kada je od stojalo prebaciti u pekač, dodati sol i dodatno premazati preostalom marinadom. Sipati u pekač vodu, prekriti alu folijom i peći na 250° 60 minuta. Povremeno dodavati vode.

 

Prijatno

Sastojci:

Juneće meso: 1,5 kg

Tajna začin za dodatak jelima: 2 kašike

Tajna začin za gril: 1 kašika

So: 1 kašikica

Bijeli luk: 2 čehna

Maslinovo ulje: 100 ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.