Pileći burek
Tajna
Pileći burek
Tajna
Sastojci:
Pileći file: 500 g
Crveni luk: 1 kom
Tajna začin za piletinu: 1 kašika
Tajna mješavina začina: 1 kašika
biber: 1/3 kašikice
ulje: 1 kašika
Dodatno: :
Voda: 250 ml
Maslac: 150 g
Priprema:
Pileći burek
Jufku zakuhati i razvući kao i za svaku pitu na ovaj način.
Smjesu od mesa pripremiti na način da pileći file izrežemo na što manje dijelove, po želji samljeti meso. Zatim dodamo sitno nasjeckan ili izblendan luk, 1 kašiku Tajna začina za burek, 1 kašiku mješavine začina Tajna, malo bibera i soli te ulja.
Na jufku redati fil, urolati te slagati u tepsiju praveći krugove. Peći na 200-220 stepeni 30 min.
Kada je burek ispećen preliti ga sa 250 ml ključale vode te vratiti u rernu par minuta. Za to vrijeme rastopiti malo maslaca i soli te na kraju preliti po ispećenom bureku.
Uživajte!
Sastojci:
Pileći file: 500 g
Crveni luk: 1 kom
Tajna začin za piletinu: 1 kašika
Tajna mješavina začina: 1 kašika
biber: 1/3 kašikice
ulje: 1 kašika
Dodatno: :
Voda: 250 ml
Maslac: 150 g