AminaHasanovic

Pileći burek

Tajna

AminaHasanovic

Pileći burek

Tajna

Sastojci:

Pileći file: 500 g

Crveni luk: 1 kom

Tajna začin za piletinu: 1 kašika

Tajna mješavina začina: 1 kašika

biber: 1/3 kašikice

ulje: 1 kašika

Dodatno: :

Voda: 250 ml

Maslac: 150 g

Priprema:

                                                               Pileći burek


Jufku zakuhati i razvući kao i za svaku pitu na ovaj način.
Smjesu od mesa pripremiti na način da pileći file izrežemo na što manje dijelove, po želji samljeti meso. Zatim dodamo sitno nasjeckan ili izblendan luk, 1 kašiku Tajna začina za burek, 1 kašiku mješavine začina Tajna, malo bibera i soli te ulja.
Na jufku redati fil, urolati te slagati u tepsiju praveći krugove. Peći na 200-220 stepeni 30 min.
Kada je burek ispećen preliti ga sa 250 ml ključale vode te vratiti u rernu par minuta. Za to vrijeme rastopiti malo maslaca i soli te na kraju preliti po ispećenom bureku.


Uživajte!

Sastojci:

Pileći file: 500 g

Crveni luk: 1 kom

Tajna začin za piletinu: 1 kašika

Tajna mješavina začina: 1 kašika

biber: 1/3 kašikice

ulje: 1 kašika

Dodatno: :

Voda: 250 ml

Maslac: 150 g

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.