Prhka jabukovača
Cimet i jabuke, ima li ljepše i mirisnije kombinacije?
Prhka jabukovača
Cimet i jabuke, ima li ljepše i mirisnije kombinacije?
Sastojci:
Brašno: 2 čaše od 200 ml
Griz: 2 čaše
Prašak za pecivo: 1 kesica
Šećer : 1 čaša od 200 ml
Jabuke: 1 kg
Ulje: Pola čaše
Vanilin šećer : 2 kesice
Šećer : 1 čaša
Cimet: Po želji
Priprema:
Pomiješati sve suhe sastojkei podijeliti ih na 3 dijela.
1 kg jabuka pomiješati sa čašom šećera, 2 vanilin šećera malo cimetai pola čaše ulja. Ovo podijeliti na 2 dijela.
U kalup promjera 30x20 cm stavite pek papir te redate sloj suhog dijela red jabuka red suhog red jabuka da biste na kraju završili sa suhim dijelom.
Ako vam je ostalo soka od jabuka prelijte kolač i pečete u prethodbo zagrijanoj rerni na 180°C otprilike 40 minuta.
Sastojci:
Brašno: 2 čaše od 200 ml
Griz: 2 čaše
Prašak za pecivo: 1 kesica
Šećer : 1 čaša od 200 ml
Jabuke: 1 kg
Ulje: Pola čaše
Vanilin šećer : 2 kesice
Šećer : 1 čaša
Cimet: Po želji