Adnaoo

Prhka jabukovača

Cimet i jabuke, ima li ljepše i mirisnije kombinacije?

Adnaoo

Prhka jabukovača

Cimet i jabuke, ima li ljepše i mirisnije kombinacije?

Sastojci:

Brašno: 2 čaše od 200 ml

Griz: 2 čaše

Prašak za pecivo: 1 kesica

Šećer : 1 čaša od 200 ml

Jabuke: 1 kg

Ulje: Pola čaše

Vanilin šećer : 2 kesice

Šećer : 1 čaša

Cimet: Po želji

Priprema:

Pomiješati sve suhe sastojkei podijeliti ih na 3 dijela. 

1 kg jabuka pomiješati sa čašom šećera, 2 vanilin šećera malo cimetai pola čaše ulja. Ovo podijeliti na 2 dijela. 

U kalup promjera 30x20 cm stavite pek papir te redate sloj suhog dijela red jabuka red suhog red jabuka da biste na kraju završili sa suhim dijelom. 

Ako vam je ostalo soka od jabuka prelijte kolač i pečete u prethodbo zagrijanoj rerni na 180°C otprilike 40 minuta. 

Sastojci:

Brašno: 2 čaše od 200 ml

Griz: 2 čaše

Prašak za pecivo: 1 kesica

Šećer : 1 čaša od 200 ml

Jabuke: 1 kg

Ulje: Pola čaše

Vanilin šećer : 2 kesice

Šećer : 1 čaša

Cimet: Po želji

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.