tajnakuhinje
Rešedija sa pekmezom
Tradicionalno slatko bosansko jelo, koje su naše nane spremale.
tajnakuhinje
Rešedija sa pekmezom
Tradicionalno slatko bosansko jelo, koje su naše nane spremale.
Sastojci:
Nišesta : 250g
Ulje : ½ šolje
Šećer: 50g
Orah jezgra: 200g
Vanilija šećer Laganini Vispak: 1kom
Priprema:
U posudu staviti nišestu, šećer i pekmez od jabuke, zatim dodavati vodu i miješati do željene gustoće mase.
Pripremljenu masu izliti u tavu na vrelo ulje i miješati.
Miješati dok se masa ne počne rasipati i pretvarati se u mrvice. Kada se masa pretvorila u mrvice izvaditi i servirati u prigodne zdjelice, posuti sa sjeckanim orasima ili nekim drugim orašastim plodovima i po želji vanilija šećerom.
Sastojci:
Nišesta : 250g
Ulje : ½ šolje
Šećer: 50g
Orah jezgra: 200g
Vanilija šećer Laganini Vispak: 1kom