tajnakuhinje

Rešedija

Staro bosansko slatko jelo sa pekmezom i nišestom ili gustinom.

tajnakuhinje

Rešedija

Staro bosansko slatko jelo sa pekmezom i nišestom ili gustinom.

Sastojci:

Nišesta: 250g

Ulje: ½ šolje

Šećer: 150g

Orah jezgra: 200g

Priprema:

Pomiješati nišestu, šećer i malo vode da se dobije srednje gusta masa.

U dubljoj tavi, tepsiji zagrijati ulje pa izliti pripremljenu masu uz stalno miješanje drvenom kašikom. Miješati dok se masa ne počne rasipati i pretvarati se u mrvice.

Kada se masa pretvorila u mrvice izvaditi  i servirati u prigodne zdjelice, posuti sa sjeckanim orasima ili nekm drugim orašastim plodovima.

Sastojci:

Nišesta: 250g

Ulje: ½ šolje

Šećer: 150g

Orah jezgra: 200g

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AmelaIseni 2019-08-18 13:17:28
Super
Kfehima 2019-09-04 11:00:53
Odlican stari recept. Uvijek rado pravljen.
Behka 2020-04-21 16:54:20
Zaboravila sam na ovaj stari recept